HTML

Networking: hálózatépítés vagy tarhálás?

A megosztható, ugyanakkor hordozható közösségi tudástartalmakról.

Friss topikok

Linkblog

2010.02.04. 23:34 kazsu

tudásmegosztás és hordozhatóság

Mostanában, ahogy a kollaboratív módon elsajátított ill. közvetített tudásról egyre többet hallani, eszembe ötlött, hogy kb. 20 éve részt vettem egy módszertani tréningen Angliában, aminek ez volt  a lényege: Hozz létre olyan tartalmat, amit azután frissíthetsz, átírhatod az éppen érdeklődő ügyfél ízlése szerint, aki persze a te általad megfogalmazott dolgokra reflektálva alakítja a tartalmat (interaktivitás), és amit aztán máshol is kamatoztatni lehet.

Akkor még nem tudtuk, hogy emögött a praktikus piaci meggondolás mögött miféle elmélet rejlik. Most meg azt nem tudom, szabad-e egy pragmatikus gondolatot bevinni egy jóval elméletibb közegbe......

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://portability.blog.hu/api/trackback/id/tr661730739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fszl 2010.02.08. 22:54:44

Nekem tetszik a közelítésed, mivel nagyon hasonlít ahhoz a felfogáshoz, miszerint "minden tudományos elképzelés annyit ér, amennyit ki tud magának harcolni a világban..."
Úgy gondolom nemcsak, hogy SZABAD, hanem BE KELL vinni a pragmatikus gondolatokat az elméleti közegbe. "Az idő olyan mint a kilőtt nyíl - sohasem tér vissza". A pragmatikus megoldások képesek igazán segíteni abban, hogy az elmélet helyes irányba tartson.

kazsu · http://portability.blog.hu 2010.02.08. 23:08:03

@fszl: Köszönöm. Ez a konnektivizmusról szóló kurzus éppen ezen van......
süti beállítások módosítása