HTML

Networking: hálózatépítés vagy tarhálás?

A megosztható, ugyanakkor hordozható közösségi tudástartalmakról.

Friss topikok

Linkblog

2010.03.10. 23:10 kazsu

summa summárum

Több, mint egy hónapja, amikor az első bejegyzésemet írtam, az arról szólt, hogy a tartalom hordozhatósága már legalább 20 éve kulcskérdés volt a rugalmas vállalati képzésekben. Konkrétan a PWC egyik képzésére utalok, ahol az angol vállalati nyelvezetet Európában mindenütt nagyjából egyformán meg kellett tanítani. Akkor már beszéltünk interaktivitásról, számítógéppel támogatott oktatásról, de még nem beszéltünk kollaboratív megközelítésről. Mennyivel tovább jutottunk volna, ha igen! Az oktatás, akár közép, akár felsőoktatásról legyen szó, mindig lassabban reagálja le, amit az üzleti élet gyorsabban kiprovokál. Lehet, hogy ezért is van, hogy mindkét Friss Elme (alias kulcsi és pp) vállalati szemléletből indul ki.

Summa summárum, a megszerzendő és megosztandó tartalom közösségi jellege, a rugalmassága ill. hordozhatósága - fejlődésének is záloga. Hiszen a tudás nem zárt, nem befejezett és nem helyhez kötött. Hanem egymásra épül, eképpen hatványozódik, tágul, mozog.

Na ilyen volt ez a képzés. Köszönet érte.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://portability.blog.hu/api/trackback/id/tr101830167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása