HTML

Networking: hálózatépítés vagy tarhálás?

A megosztható, ugyanakkor hordozható közösségi tudástartalmakról.

Friss topikok

Linkblog

2010.03.02. 09:34 kazsu

Együtt könnyebb: de csak akkor, ha a mentor, tutor, facilitátor rajta van!

Nemrégiben egy Uniós nemzetközi projektben vettem részt, amelynek neve Precise. A cél: az online tutoring megtanulása egy adott témában, történetesen a számítástechnikai angol online modulrendszerben történő oktatásában. Tesztelni kellett az anyagot és a módszert.

A résztevők - sok országból jöttek, a munkanyelv angol volt - hasonlóképpen dolgoztak, mint mi ebben a hth01-ben. A kisközösségek a csoportok voltak, a nagy pedig az egész projekt összes résztvevője.

A kis közösségek akkor tudtak jól működni, ha a mentoruk ill. a tutoruk lelkesítő, odafigyelő volt, kissé provokatív, feladatokat adó és számonkérő; tehát nem hagyta leülni a csapatot. Ugyanakkor ki tudta aknázni az egyénekben rejlő adottságokat. Még online környezetben is hamar látszik, kire miben lehet számítani.

A nagy közösség eredményeinek összességét nem látom, de nyilván a kis közösségekből építkezett. Tehát: a tanár, mentor vagy aki facilitálja a tanulási tevékenységet, legyen odaadó, mert anélkül unalmas eredménytelen lesz a munka!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://portability.blog.hu/api/trackback/id/tr761802096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása