HTML

Networking: hálózatépítés vagy tarhálás?

A megosztható, ugyanakkor hordozható közösségi tudástartalmakról.

Friss topikok

Linkblog

2010.02.08. 23:06 kazsu

Tudás láttatása fogalomtérképpel

Megint a gyakorlati síkra viszem a dolgot. E héten fogalomtérképet kellene készíteni valamiről, és nekem semmise jut eszembe. Az viszont eszembe jut, hogy én mindig lerajzolom a szintaktikai szerkezeteket, szóbokrokat használok a táblán, sőt, a mondatok dallamát is le szoktam rajzolni - utóbbival nem kis derűt váltva ki a hallgatókból. Ezek az egyszerű eszközök a rendszerezésnek talán nem a legelméletibb és mélyebb mutatványai, de egy gyakorló tanár szempontjából hasznosak. 

Most alig várom az esti fogalomtérképes előadást, és áldom a jó sorsomat, hogy ilyen pazar választékból válogathatunk mi, részt vevők.

Az eszközök nélküli, csak a saját józan eszem szerinti térképem valójában egy ábra: benne 4 kör: A belsőben csücsül kulcsi, pp, és az összes konnektivista guru, egy nagyobban körülötte  néhányan, akik még jól értesültek, gyakorló ITK-sok, e körül egy jóval nagyobb kör, akiknek az arca csupa kérdőjel, és a legnagyobb kör vagy reményeveszetten lógatja kívül az orrát, vagy kullog.

Mit gondoltok, én hova sorolom magam?

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://portability.blog.hu/api/trackback/id/tr751740882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibor Éva 2010.02.09. 09:41:34

Azt gondolom, hogy ez a kurzus témájában elméleti, de módszerében nagyon is gyakorlati. Ezért azt is kipróálhatjuk, hogy ez az elmélet hogyan működik a gyakorlatban. A fogalomtérképnél is az az érdekes, hogy mire érdemes használni. Szerintem ez a leghasznosabb megközelítés, amit te is alkalmazol a bejegyzéseidben.