HTML

Networking: hálózatépítés vagy tarhálás?

A megosztható, ugyanakkor hordozható közösségi tudástartalmakról.

Friss topikok

Linkblog

2010.02.07. 21:03 kazsu

networking: tudásmegosztás vagy tarhálás?

A tanulás testreszabott. Ennek ellenére általánosítani kell. Eközben a tanítandó anyagnak és az alkalmazott módszertannak teljesítenie kell két, első látásra egymással szembenálló követelményt: legyen testreszabott, de legyen hordozható.

Én most csak kérdezem: ki hogyan tudja ezt elérni a tanítási gyakorlatában?

Ami engem illet, én ezzel a kihívással szenbesülök kb. harminc éve, ugyanis mindig valamely szaknyelvet oktattam speciális igényű csoportoknak, vagy diákoknak, ugyanakkor e kurzusoknak volt és van egy magja, amely köré lehetett szervezni hasonlót. Mostanában azonban, nem föltétlenül a közép- vagy felsőoktatásban, egyre nagyobbnak látom az igényt arra, hogy a fenti kettősségnek megfeleljünk: tudjunk egyénre szabott, de hordozható kurzust előállítani.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://portability.blog.hu/api/trackback/id/tr631737586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanarurkerem · http://palocz.hu 2010.02.10. 07:36:55

Én azt gondolom, hogy van egy cél amit el kell érni és van egy út amin a diákok járnak. A tanár szerepe az, hogy a diákok mindig a cél felé tartsanak és segítse őket a helyes/rövidebb út megtalálásában. (ez az út nem feltétlenül az lesz amin a tanár már egyszer végigment)
Így lesz egyénre szabott mégis eredményes az oktatás.
Túlidealizált gondolat?
süti beállítások módosítása